Klasyczna francuska bouillabaisse to może nie jest ;) Ale jako pierwsza zupka rybna - idealna :)
Składniki:
- 1 mała cukinia
- mały seler
- 3 różyczki kalafiora
- marchewka
- kawałek polędwicy z dorsza (szerokość ok 2 cm)
Przepis:
Warzywa myjemy, obieramy i kroimy w dowolną kostkę (najdrobniej marchewkę). Gotujemy do miękkości ok. 20 min. Dodajemy rybę i gotujemy ok 8 min (aż ryba się ugotuje). Blendujemy i podajemy z łyżeczką masła.
Bon appetit!

- 1 mała cukinia
- mały seler
- 3 różyczki kalafiora
- marchewka
- kawałek polędwicy z dorsza (szerokość ok 2 cm)
Przepis:
Warzywa myjemy, obieramy i kroimy w dowolną kostkę (najdrobniej marchewkę). Gotujemy do miękkości ok. 20 min. Dodajemy rybę i gotujemy ok 8 min (aż ryba się ugotuje). Blendujemy i podajemy z łyżeczką masła.
Bon appetit!