Czasem trzeba trochę zaszaleć i zrobić coś na wykwintnie. My dziś szalejemy z brzoskwiniami. Porcja do podziału - mama i mały głodomor :)

Składniki:
- pierś z kurczaka
- 1 cebula
- 2 brzoskwinie
- 5 łyżek kukurydzy
- 5 łyżek groszku konserwowego
- szklanka bulionu (najlepiej taki jak tu o)
- natka pietruszki do smaku
Przepis:
Kurczaka kroimy w małe kawałki i smażymy z dwóch stron na 2 łyżkach oleju na całkiem sporym ogniu. Gdy kurczak zetnie się i zacznie się rumienić dodajemy posiekaną cebulę. Gdy cebula zeszkli się dodajemy brzoskwinie w małych kawałkach i zalewamy bulionem. Patelnię przykrywamy lub przelewamy wszystko do rondelka, dodajemy kukurydzę i gotujemy ok. pół godziny. Pod koniec gotowania dodajemy groszek.
Ja podaję z ryżem i natką pietruszki. A ty?:)

Składniki:
- pierś z kurczaka
- 1 cebula
- 2 brzoskwinie
- 5 łyżek kukurydzy
- 5 łyżek groszku konserwowego
- szklanka bulionu (najlepiej taki jak tu o)
- natka pietruszki do smaku
Przepis:
Kurczaka kroimy w małe kawałki i smażymy z dwóch stron na 2 łyżkach oleju na całkiem sporym ogniu. Gdy kurczak zetnie się i zacznie się rumienić dodajemy posiekaną cebulę. Gdy cebula zeszkli się dodajemy brzoskwinie w małych kawałkach i zalewamy bulionem. Patelnię przykrywamy lub przelewamy wszystko do rondelka, dodajemy kukurydzę i gotujemy ok. pół godziny. Pod koniec gotowania dodajemy groszek.
Ja podaję z ryżem i natką pietruszki. A ty?:)