
I przepis!
Składniki:
- 2 banany lub 5 łyżek puree z dyni
- cienkie plasterki jabłek
- pół szklanki płatków owsianych błyskawicznych
- garść wiórków kokosowych
- garść nasion słonecznika
Przepis:
Banany obieramy i rozgniatamy widelcem w miseczce. Dodajemy pozostałe suche składniki (nasiona słonecznika utarłam w moździerzu) i mieszamy. W powstałej masie obtaczamy plasterki jabłek, kładziemy na papierze do pieczenia i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni. Po ok. 6 minutach odwracamy ciasteczka na drugą stronę. W sumie pieczemy ok. 15 min.
W opcji z dynią przygotowujemy puree z dyni - plastry dyni umieszczamy w piekarniku na 180 stopni i zapiekamy do miękkości, następnie rozgniatamy widelcem i mamy pyszne puree z duuużym potencjałem - nie tylko do ciasteczek.
Część ciasteczek zrobiłam również tradycyjnie bez jabłek. Doskonałe jako przekąska!
Pycha, pycha, pycha.. omomom... :)