Zupka warzywna - idealna na początek. Najlepiej zrobić trochę rzadszą, aby łatwiej było ją maluszkowi połykać. Zupka jest przyjemnie łagodna w smaku i ładna w kolorze. Pycha nie tylko dla maluszka:)
Składniki:
- 1 ziemniak
- 1 marchewka
- 1 pietruszka
- natka pietruszki (kilka listków)
- pół łyżeczki masła
Przepis:
Warzywa myjemy, obieramy, kroimy w kosteczkę i wrzucamy na wrzątek w kolejności:
marchewka (najdłużej pozostaje twarda), po 5 min pietruszka, po ok. 2 min. ziemniaki. Pod koniec wrzucamy natkę pietruszki.
Gotujemy do miękkości.
Blendujemy.
Przecieramy przez sitko (np. takie do przesiewania mąki).
Dodajemy masło.
Warto mieć te kilka składników zawsze w domu - gdy nie mamy pomysłu lub gdy na dworze ulewa i nie ma jak wyrwać się do sklepu - zupka jak znalazł!
Bon appétit!:)

- 1 ziemniak
- 1 marchewka
- 1 pietruszka
- natka pietruszki (kilka listków)
- pół łyżeczki masła
Przepis:
Warzywa myjemy, obieramy, kroimy w kosteczkę i wrzucamy na wrzątek w kolejności:
marchewka (najdłużej pozostaje twarda), po 5 min pietruszka, po ok. 2 min. ziemniaki. Pod koniec wrzucamy natkę pietruszki.
Gotujemy do miękkości.
Blendujemy.
Przecieramy przez sitko (np. takie do przesiewania mąki).
Dodajemy masło.
Warto mieć te kilka składników zawsze w domu - gdy nie mamy pomysłu lub gdy na dworze ulewa i nie ma jak wyrwać się do sklepu - zupka jak znalazł!
Bon appétit!:)