Na targu maliny aż same proszą się o zabranie ze sobą do domu. I to powoli ostatni i dzwonek! Poniżej przpis na prosty podwieczorek z sezonowych owoców.
Zapraszam :)

Składniki:
- szklanka malin
- kleik ryżowy - ok 2-3 łyżki
Przepis:
Maliny płuczemy, przebieramy upewniając się czy w środku nie ma zanieczyszczeń i wrzucamy do garnka dodając minimalną ilość wody (mniej więcej do połowy wysokości malin). Gotujemy mieszając, aż maliny rozpadną się (5-6 minut).
W miseczce przygotowujemy kleik zgodnie z przepisem na opakowaniu i dodajemy przetarte przez sitko maliny.
Proste? Nie.. Bardzo proste!:)

Składniki:
- szklanka malin
- kleik ryżowy - ok 2-3 łyżki
Przepis:
Maliny płuczemy, przebieramy upewniając się czy w środku nie ma zanieczyszczeń i wrzucamy do garnka dodając minimalną ilość wody (mniej więcej do połowy wysokości malin). Gotujemy mieszając, aż maliny rozpadną się (5-6 minut).
W miseczce przygotowujemy kleik zgodnie z przepisem na opakowaniu i dodajemy przetarte przez sitko maliny.
Proste? Nie.. Bardzo proste!:)